• Miód wielokwiatowy

    Jak sama nazwa wskazuje, miód pochodzi z nektaru zebranego przez pszczoły z różnych roślin, zarówno uprawnych, jak i rosnących na łąkach, w lasach, na nizinach i w górach...

  • Miód lipowy

    Wyróżnia się silnym, przypominającym zapach lipy aromatem. Smak ma ostry, lekko gorzkawy. W stanie płynnym ma barwę zielonkawożółtą do jasnobursztynowej...

  • Miód rzepakowy

    Charakteryzuje się jasną barwą, od białej do kremowej. Ma zapach zbliżony do zapachu kwiatów rzepaku. Miód ten zawiera dużo glukozy.

  • Miód gryczany

    Posiada ciemnobrązową barwę i wyróżnia się ostrym smakiem i aromatem. Doskonały do wypieków oraz produkcji miodów pitnych.

  • Miód akacjowy

    Zawiera dużą ilość fruktozy i dlatego krystalizuje bardzo powoli. Czysty miód akacjowy ma barwę jasnokremową, przechodzącą w bezbarwną....

  • Miód wrzosowy

    Miód wrzosowy w stanie płynnym ma zabarwienie czerwonobrunatne. Krystalizuje dość szybko, przybierając konsystencję galaretkową...

  • Miód z dodatkiem mleczka pszczelego

    Miód z dodatkiem mleczka pszczelego działa odżywczo i wzmacniająco, poprawia przemianę materii a dzięki substancjom czynnym zawartym w mleczku pszczelim podnosi odporność organizmu....

  • Miód z propolisem

    Miód z dodatkiem propolisu działa odkażająco w stanach zapalnych żołądka i wątroby, pęcherzyka żółciowego oraz błony śluzowej jamy ustnej.

  • Spadź iglasta

    Spadź iglasta jest bogata w żywice i olejki eteryczne. Stosuje się ją w chorobach dróg oddechowych...

  • Pierzga w miodzie

    Pierzga jest to pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną gruczołów ślinowych pszczół...