-
Miód wielokwiatowy
Jak sama nazwa wskazuje, miód pochodzi z nektaru zebranego przez pszczoły z różnych roślin, zarówno uprawnych, jak i rosnących na łąkach, w lasach, na nizinach i w górach...
-
Miód lipowy
Wyróżnia się silnym, przypominającym zapach lipy aromatem. Smak ma ostry, lekko gorzkawy. W stanie płynnym ma barwę zielonkawożółtą do jasnobursztynowej...
-
Miód rzepakowy
Charakteryzuje się jasną barwą, od białej do kremowej. Ma zapach zbliżony do zapachu kwiatów rzepaku. Miód ten zawiera dużo glukozy.
-
Miód gryczany
Posiada ciemnobrązową barwę i wyróżnia się ostrym smakiem i aromatem. Doskonały do wypieków oraz produkcji miodów pitnych.
-
Miód akacjowy
Zawiera dużą ilość fruktozy i dlatego krystalizuje bardzo powoli. Czysty miód akacjowy ma barwę jasnokremową, przechodzącą w bezbarwną....
-
Miód wrzosowy
Miód wrzosowy w stanie płynnym ma zabarwienie czerwonobrunatne. Krystalizuje dość szybko, przybierając konsystencję galaretkową...
-
Miód z dodatkiem mleczka pszczelego
Miód z dodatkiem mleczka pszczelego działa odżywczo i wzmacniająco, poprawia przemianę materii a dzięki substancjom czynnym zawartym w mleczku pszczelim podnosi odporność organizmu....
-
Miód z propolisem
Miód z dodatkiem propolisu działa odkażająco w stanach zapalnych żołądka i wątroby, pęcherzyka żółciowego oraz błony śluzowej jamy ustnej.
-
Spadź iglasta
Spadź iglasta jest bogata w żywice i olejki eteryczne. Stosuje się ją w chorobach dróg oddechowych...
-
Pierzga w miodzie
Pierzga jest to pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną gruczołów ślinowych pszczół...